Winkels

088 010 35 00

Wasvoorschriften: symbolen voor superieur kwaliteitsbehoud

De onbetwiste stijl die je jezelf toeëigent met kleding van Van Dal mannenmode wil je mooi houden. Daar kunnen we het wel over eens zijn. Daarom is het uiterst belangrijk om te letten op de wassymbolen en hun betekenis. Deze gaan zorgen voor het superieure kwaliteitsbehoud en een verzorgde uitstraling. Lees dus gauw verder en kijk naar wat je het beste kan doen.

Wassymbolen

Op het label van jouw kleding kan je altijd nagaan óf en hoé het kledingstuk gewassen kan worden. Hoe, met de hand, in de wasmachine, op welke temperatuur – het staat er precies op vermeld. Het kan zelfs zo zijn dat het helemaal niet gewassen mag worden, maar naar de stomerij gebracht moet worden. Let dus op deze symbolen om jouw kleding zo ongerept mogelijk te houden.

Wassen in wasmachine | De wastobbe geeft aan dat het kledingstuk geschikt is voor de wasmachine. Meestal staat het aantal graden waarop het kledingstuk gewassen moet worden ook vermeld ín het symbool, zoals hieronder weergegeven.

Wassen met anti-kreukprogramma | De wastobbe met een enkele streep eronder geeft aan dat het kledingstuk geschikt is voor de wasmachine, maar op een voorzichtiger wasprogramma dient te draaien. Als jouw wasmachine een anti-kreukprogramma heeft, kun je hier het beste voor kiezen. Is dat niet het geval, kijk dan wat erbij in de buurt komt, zoals bijvoorbeeld een wasprogramma voor synthetische stoffen. Zorg dat jouw wasmachine halfvol is, zodat het anti-kreuken niet door te veel was bemoeilijkt wordt.

Wassen met delicaat programma | De wastobbe met dubbele streep eronder geeft aan dat het kledingstuk geschikt is voor de wasmachine, maar op een programma voor delicate was, of fijnwas, dient te draaien. Het is daarbij belangrijk dat het op lage temperaturen draait, zoals bijvoorbeeld 30 à 40 graden. Zorg hierbij dat de wasmachine halfvol is.

Handwas | De wastobbe met een hand erin geeft aan dat het kledingstuk niet geschikt is voor de wasmachine. Was het daarom met de hand.

Niet wassen | De wastobbe met een kruis erdoorheen geeft aan dat het kledingstuk niet geschikt is voor de wasmachine of handwassen. Kijk bij de symbolen voor het chemische reinigen of breng het kledingstuk naar een stomerij.

Wastemperatuur voor bij het wassen
In de meeste gevallen staat de wastemperatuur voor het desbetreffende kledingstuk vermeld in de wastobbe van het wassymbool. Dit wassymbool kan een enkele of dubbele streep eronder weergeven, wat een anti-kreukprogramma of delicaat programma aanduidt.

Veel labels, maar wel langdurig plezier van jouw kleding
We begrijpen dat het veel symbolen zijn die elk een nogal specifieke behandeling behoeven. Toch raden we je aan de symbolen op deze labels goed na te lopen zodat jouw kleding het mooist blijft voor de langst mogelijke tijd. Het is niet voor niets dat er gezegd wordt dat mannen praktisch zijn ingesteld; zorg dat je er één van bent! Want stijlvolle mode kent geen tijd, wel kwaliteit.

Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!

Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!

Ook leuk om te lezen
Nieuwe artikelen
Marvelis overhemd
Nieuw
Prijspuzzel
Doe mee en maak kans op beschermende schoenspray ter waarde van €14,99
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Populair